fbpx
Snusfornuft

Nikotinposer er et skritt mot et røykfritt Danmark

I Midtjyllands Avis kunne man 3. september lese at bruken av både snus, nikotinposer og tyggetobakk har økt drastisk i Danmark. Påstanden ble møtt med en påstand om at de små, hvite posene ligger strødd rundt og forsøpler i gatene.

Saken er skrevet av Rune Siglev, kommuniksjonsdirektør i Swedish Match Danmark, og var først publisert i Midtjyllands Avis.

Som produsent av nikotinposer, med fabrikk og mer enn 100 arbeidsplasser i Silkeborg, synes vi fremstillingen er et negativt bilde av forbruket i Danmark. Swedish Match Danmark kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen, og er heller ikke enige.

Swedish Match Denmark jobber for å gjøre Danmark til et røykfritt land. Vi er glade for at primærmålgruppen og salgssegmentet vårt først og fremst er røykere, som nå velger å stumpe tobakksrøyken til fordel for nikotinposer. Nikotinposer er en av de beste sluttemetodene for å få røykere til å droppe sigarettene. Det er et vesentlig bedre alternativ fra et helseperspektiv, i tillegg til at man fremdeles kan få nytelse fra nikotinen. Det viser undersøkelser fra våre naboland.

I Norge er snus den vanligste sluttemetoden for røykestopp. På det norske nikotinmarkedet har røykfrie nikotinprodukter som snus tatt store markedsandeler fra sigaretter de siste 20 årene.

Nordmenn har, gjennom snus, fått et alternativ til røyketobakk, og det betyr at under 1 prosent av nordmenn under 25 år er sigarettrøykere. Swedish Match Danmark er sikre på at våre nikotinposer kan spille den samme rollen i Danmark. Vi opplever allerede at nikotinposer for mange er et alternativ til røyking, og alle de helserisikoene som følger med røyken ned i lungene.

Gjesteinnlegg

Sosiale medier

Følg Snusfornuft i sosiale medier.