fbpx
Snusfornuft
Bent Høie
Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre

8 år med Bent Høie og «krigen mot tobakk»

For snart åtte år siden, 16. oktober 2013, ble Erna Solbergs regjering utnevnt i statsråd. Gjennom denne perioden har vi sett flere forandringer, noen store og noen små. Noen har fungert godt, og noen ikke

For snuserne blant oss, husker vi nok spesielt godt Bent Høie og hans kamp mot tobakken med introduksjonen av de grønne boksene.

Bent Høie har i sin tid gjort store tiltak for å redusere antall røykere, og samtidig rettet et fokus på markedsføringen mot unge snusere. På veien har det vært vinn og tap. Har antall unge snusere sunket? Hvilke endringer har vi sett?

i 2013 kunne et norsk designbyrå stikke av med seieren i Norsk Designråds kåring av beste emballasje på snus. Designet skulle appellere til de unge. Det falt ikke i god smak hos alle, og heller ikke hos helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Vi vet at unge blir påvirket av utseendet på tobakksemballasjen. Det kan være dette som får dem til å prøve tobakk for første gang, eller la være. Det er ingen som ønsker at barn og unge skal begynne med tobakk og det er på tide å sette en stopper for markedsføringen av tobakksprodukter rettet mot barn og unge, uttalte Bent Høie i en pressemelding i 2015.

Hele saken kan du lese hos våre venner på Snusinfo.no.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre

Nils Erlimo

Sosiale medier

Følg Snusfornuft i sosiale medier.