fbpx
Snusfornuft
Snusboks-illustrasjon
Snusboks-illustrasjon

Resultater fra snusquizen: Hva kan Snusfornufts lesere egentlig om snus?

De siste ukene har vi kjørt en uhøytidelig snusquiz på Snusfornuft.no. Nå har resultatene fra hundrevis av dere tikket inn, og her kan du se hva dere svarte!

Utgangspunktet for at vi laget quizen er at det rett og slett verserer mange påstander og myter knyttet til snus. Dette gjentas av både politikere, fagfolk og andre til det kjedsommelige. Vi ville derfor sjekke ut hva folk der ute faktisk vet om snus, nikotin, røyk og annet.

La oss gyve løs på resultatene. Alle resultater er oppgitt i prosent.

Chart by Visualizer

Alternativene var 6000, 3000 og 2000. Vi kan røpe at riktig svar på dette spørsmål var hva drøye 42% av dere svarte, nemlig 6000.

Chart by Visualizer

Her var det svært gledelig å se at nesten 80% svarte riktig. Det er ingen dødsfall som kan kobles til svensk snus.

Chart by Visualizer

Også her har den store majoriteten svart riktig. Selv om fleste slutter uten å bruke hjelpemidler, så er snus er det produktet som hjelper flest å stumpe røyken for godt.

Chart by Visualizer

Selv om det er mest nikotin i tobakksplantene, så er det faktisk nikotin i både tomat, ruccola og andre grønnsaker. Her svarte altså snaue 60% av dere feil.

Chart by Visualizer

Så godt som 90% svarte riktig på spørsmålet om norsk regulering av røyk og tobakk.

Og dette siste spørsmålet bringer oss ofte til kjernen av det vi i Swedish Match mener er så viktig: Det er selvsagt bedre å ikke snuse enn å snuse. Men om alternativet står mellom røyk og snus, så er det veldig mye bedre å snuse. Som resultatene i denne quizen viser, så er det altså 6000 nordmenn som dør av røyk hvert år. Ingen dør av snus.

Hvorfor er det da slik at snus og røyk skal reguleres av det samme lovverket? Ikke vet vi, men om du vil sjekke ut hva partiene mener – om de i det hele tatt mener noe – så kan du sjekke ut denne saken.

19,3% klarte å svare riktig på alle fem spørsmålene, 24,5% klarte fire rette, 27,7% fikk tre riktige svar, 20,4% fikk to rette og 7,7% klarte bare å svare rett på ett spørsmål. Det betyr at 0,4% – én respondent – fikk null riktige svar. Takk for innsatsen!

Nils Erlimo

Sosiale medier

Følg Snusfornuft i sosiale medier.